UA-8315155-13

filmgear

De Camera
We maken gebruik van de laatste ontwikkelingen op videogebied. Stillmotion filmen zoals dit heel mooi heet is 2 jaar geleden ontstaan. Dat houdt in dat je met een HDSLR-camera filmbeelden opneemt alsof het geschoten is in 35mm film. Hiermee ontstaat die typische filmlook. Blueray is gespecialiseerd in het werken met deze camera’s en het professioneel nabewerken van de beelden..


Het is een ingewikkelde manier om te filmen maar het eindresultaat is subliem

 

Lenzen
De cameratechnologie is erg belangrijk voor de kwaliteit van het beeld maar het gebruik van juiste lenzen is daarbij nog veel belangrijker. Filmen met een HDSLR-camera is extra interessant omdat de filmer meer vrijheid heeft in zijn keuze van de lenzen. Gebruik maken van de kwalitatief goede lenzen, de zogeheten Prime lenzen levert een zeer mooi plaatje op.

Als je ook nog eens topmerken gebruikt zoals Carl Zeiss, dan springt de kwaliteit vooruit. Blueray beschikt over een breed scala aan lenzen. Mocht onze klant bepaalde specifieke wensen hebben, dan kunnen we daar apart lenzen voor inhuren.

 

Filmische technieken
Naast de camera gebruiken we ook dollies, cranes en statieven om het onderwerp op een zo mooi mogelijk manier vast te leggen. Soms, afhankelijk van het type film, willen we dat de camera in de hand of schouder wordt gehouden, maar in veel gevallen is het veel mooier hiervoor apparatuur te gebruiken die het mooie plaatje benadrukt omdat het beeld zelf niet afleid door overmatige bewegingen of trillingen. Deze hulpmiddelen zijn allemaal essentieel voor het totaal plaatje van Blueray sfeerimpressies.