UA-8315155-13

Luchtopnames in de toekomst

BlueRay Productions is zich ook aan het ontwikkelen voor luchtopnames.

Een mooie sfeerfilm is eigenlijk niet helemaal af met mooie beelden van aparte uitgangspunten gezien. Een mooi totaaloverzicht is natuurlijk fantastischte maken met een quadcopter.

We zijn nog in ontwikkeling en zijn zelf onze quadcopter aan het maken. Een mooi proces. Hopen dat we hem snel in gebruik kunnen nemen.

Daarnaast zullen we veel regels moeten weten certificering moeten hebben. Niet onbelangrijk.

BlackMagic Cinema camera – 2.5K raw en betaalbaar maar ook handig?

Hoe zet ik mijn bedrijfsfilm online?

04/10/2011Internet
0

Een film op internet zetten lijkt best ingewikkeld. Ik krijg regelmatig de vraag hoe dat moet. Het begint bij de keus van het platform: het bedrijf dat de video host.

Op internet zijn heel veel platforms. Het gros is bagger. Mijn tip: doe niet moeilijk, gebruik een van de drie bekendste en beste. Deze bieden heel veel extra mogelijkheden.

Read more ►

Filmtip 1 – niet zoomen

Er wordt tegenwoordig wat af gefilmd. Er zijn talloze video en compactcamera’s te koop. En altijd zit er een zoom functie op deze cameras. Door de fabrikanten wordt regelmatig reclame gemaakt over hoeveel zoom je wel niet tot je beschikking krijgt als je hun camera koopt. Allemaal leuk en aardig en een zoomknop is functioneel, maar eigenlijk zou ik het liefst zien dat ze deze optie eruit halen. Waarom zou je zeggen …

Nou… omdat iedereen zich helemaal gek aan het zoomen is tijdens het filmen! Ik geef een kleine opsomming waarom je dat niet zou willen. Om te beginnen… Read more ►

Top 10 golfbanen volgens Google Earth

Het kost wat moeite om ze allemaal te bekijken via Google Earth, maar het is wel erg mooi om te zien hoe deze golfbanen eruit zien van boven. Het lijkt dan allemaal wel mee te vallen. Vanuit spelers perspectief natuurlijk even andere koek, want er zitten volgens mij wel wat uitdagende baantjes tussen. Op dit moment heb ik op nog geen van allen gespeeld dus dat is een wat treurige conclusie… Purmerend is zeker haalbaar dit jaar nog want gelukkig in Nederland. En het ziet er allemaal erg goed uit.

Toch opvallend dat er in dit rijtje 2 nederlandse banen zijn.

http://www.google-earth-wereld.nl/golfbanen.htm


De Wijsheid van Confusius

De wijsheid van Confusius

In een zoektocht naar alle voordelen van het gebruik van video kwam ik deze uitspraak van Confusius tegen. Als beelddenker natuurlijk erg toepasselijk.

„Zien is onthouden”

Ik kan niet anders dan hem gelijk geven. Kijk en kies voor videoimpressies die je blijft onthouden op BlueRay

Soepel balletje eigenlijk, zo’n golfbal…

23/09/2011Golf
0

Je zou denken dat dit een rubberen bal is die geplet wordt op hoge snelheid tegen een muur. Maar dit zijn beelden die laten zien wat er eigenlijk gebeurt met hoge snelheid – met een golfbal !
De slowmotion close-up van de klap laat de enorme krachten zien die aan het werk zijn als een golfbal met 250 km per uur op een plaat staal neerkomt.

Het is ongelofelijk wat voor vervorming er ontstaat en de flexibiliteit die de bal heeft met het gaan van 250 km/u naar nul. De hele bal is bijna helemaal geplet als een pannenkoek, voordat hij weer terug veert naar zijn oorspronkelijke vorm in fractie van een seconde.

Golfballen zijn gemaakt van diverse elastieke materialen zodat dit mogelijk is. Toch sla ik de volgende keer wat zachter op mijn golfballen…

Ik hou van slowmotion

Ik heb slowmotion (hi-speed opnames) eigenlijk altijd fantastisch gevonden. Toen ik net begonnen was als video editor waren de mogelijkheden helaas nogal beperkt voor deze mooie beelden. Toendertijd – 11 jaar geleden -  maakten we op hele zware en dure workstations tv-programmas. Het nu zo bekende  Avid was net naam voor zich aan het maken in de tv wereld als montage software, maar stond nog erg in de kinderschoenen.

Om je een idee te geven. We moesten werken met extreem snelle harde schijven die minimaal op 15.000 toeren draaiden. Dat is 2x zo snel als de snelste schijven die nu in je computer zitten. Read more ►

Neem de stap en maak een verschil

Neem een stap en maak het verschil op uw website door video te gebruiken.

Gratis een slowmotion golfvideo van uzelf !

VERTEL DIT VERDER AAN IEDEREEN!

Kunt u mij in contact brengen met een golfbedrijf of golfbaan ? En…komt hier een betaalde opdracht uit voort.

Ik maak een mooie slowmotion video van u. Erg leuk om te hebben en te laten zien hoe goed u bent !

 

Voor een voorbeeld van zo’n filmpje kunt u kijken bij portfolio / aanbiedingen.